Ötletek

útvonalvilágítás kAz alábbiakban néhány példával szeretnénk bemutatni a Domintell rendszer sokrétű felhasználási lehetőségeit.

• Távollétünk, szabadságunk utolsó napján telefonon vagy internetes hozzáférésen keresztül utasíthatjuk házunkat, hogy a fűtést vagy hűtést kapcsolja be komfortos állapotra, így érkezésünkkor a megfelelő, komfortos hőmérséklet vár minket.

• Medencénk vagy jakuzzink hőmérsékletét ugyanilyen módon telefonon vagy interneten keresztül szabályozhatjuk be, hogy az utazás fáradságait hazaérve azonnal kipihenhessük.

• A házunkat megközelítve a már fentebb említett távoli elérések valamelyikének a segítségével kinyithatjuk a kertkaput, a garázskaput. Ezáltal a kényelem mellett ez egy biztonsági megoldást is jelent, mert ezt a kapunyitási megoldást lehetetlen lemásolni, nem úgy mint az infrás, vagy rádiófrekvenciás kapunyitó távvezérlő jelét. Így személyes tárgyaink, pl.: autó, motor, multimédiás eszközök, gépek, stb. nagyobb biztonságot élvezhetnek.

• Esti hazaérkezésünk alkalmával a kertkapu nyitásakor felkapcsolnak az udvar és a terasz fényei, mintegy útvonal megvilágítást adva a bejárati ajtónkhoz

• A garázs vagy kertkapu becsukása után az útvonal fényei 3 perc múlva lekapcsolódhatnak, míg a kerti világítások megmaradnak.

• Távozásunk alkalmával a házat egy gombnyomással alvó állapotba kapcsolhatjuk, így minden feleslegesen felkapcsolva felejtett fogyasztót (lámpákat, vasalót, stb.) kikapcsolhatunk, és ez mellet a biztonsági rendszert élesítjük. A hazaérkezésünk alkalmával az épület áram alá kerül, tehát az összes fogyasztót az igényeknek megfelelően tudjuk kezelni.

• Amint beléptünk a lakásba egy gombnyomással kiválaszthatjuk a megfelelő világítási beállítást,így a meghatározott helyiségek világításai a megfelelő fényértékre szabályzódnak.

• A nappaliban egy gombnyomásra beállítható egy megfelelő hangulatvilágítás a megfelelő fényértékekkel és a függönyök összehúzásával egy romantikus estéhez.

házimozi domintell• TV nézés vagy akár egy otthoni mozizás hangulatát egy gombnyomással vagy távirányítóval könnyedén beállíthatjuk:

- Az aktuális fények 15 másodperc alatt elhalványodnak
- A redőnyök lejjebb ereszkednek
- A függönyök behúzódnak
- Bekapcsol a TV a megfelelő csatornára
- Bekapcsol a házimozi rendszer erősítője
- Elindítja a filmet a DVD-ben

És máris a moziban érezhetjük magunkat!

• Ha film véget ért, vagy valamilyen más okból meg kell szakítanunk a kép és hanghatások okozta élményt, akkor elég csak az érintőképernyős távirányítón megnyomni a "MOZI VÉGE" gombot és minden visszaáll az előző állapotra:

- Kikapcsol a DVD
- Az aktuális fények 5 másodperc alatt felerősödnek
- A redőnyök felmennek
- A függönyök széthúzódnak
- Kikapcsol a TV
- Kikapcsol a házimozi rendszer erősítője
 

• A beállított sötétségi vagy világossági állapotoknál a redőnyök automatikusan fel- vagy le mennek, a függönyök össze- vagy széthúzódnak, a napellenző ki- vagy behúzódik (Ez történhet persze időhöz kötötten is)

• Beállított szélerőség esetén a napellenző behúzódik, hogy ne keletkezzen kár benne. Ha a szél már alábbhagyott, akkor a napellenző megint visszaáll az eredeti állapotra. (Ez a redőnyökkel is elvégezhető, hogy esetlegesen nyitva maradt ablaknál ne tudja becsapni a huzat, így nem tud betörni az üveg)

• Gyermekünk sokszor kéri meg, hogy szobájában hagyjuk égve a világítást vagy nyissuk ki az ajtót. Mostantól megvalósítható, hogy a gyerekszoba elhagyásakor a saját kényelmünk és gyermekünk álomba merülése is egyszerre teljesüljön. A szobából kijövet elég megnyomnunk a kapcsolót és a világítás 20 perc alatt elhalványodik. Ezalatt gyermekünk nyugodtan elalszik, és észre sem vesz az egészből semmit.

• Lefekvéshez készülődve nem kell körbejárni a házat, hogy minden fogyasztó le van-e kapcsolva, mert ez megoldható az ágy mellől egy gombnyomással:

- lemegy az összes redőny
- lekapcsol minden meghatározott fogyasztót (pl.: a hűtő nem)
- a fűtést (hűtést) átkapcsolja az éjszakai értékre

Így az alvás nyugalma teljes mértékben biztosítva van, mert erősáramú hálózat (meghatározott aljzatok kivételével) nincs az élettéren belül, csak a 9V-os buszfeszültség van jelen, így feszültségmentesítve van az épületet.

• Ha az éjszakai nyugalom csendjét valamilyen szokatlan nesz zavarja meg, de a riasztó nem kapcsol be, akkor sem kell megijednie, mert a pánikgomb megnyomásával az összes világítás felkapcsolódik, az összes redőny felhúzódik és a külső világítás villogni kezd, amire még a szomszéd utcában is felébrednek…

• Amennyiben mindent rendben talált, akkor visszafeküdve a kapcsoló megnyomásával kikapcsolhatja a pánik funkciót és a korábban leírt funkciók lépnek ismét életbe.

• Éjszakai WC látogatások alkalmával az erős fény bántja szemünket. Ilyenkor elég csak az ágy melletti kapcsolót megérintenünk és 10%-os megvilágítást kapunk, ami bármikor magasabb értékre szabályozható.

Domintell ipad• Reggeli ébredéskor már az ágyunk mellől egy gombnyomással felkapcsolhatjuk az útvonal megvilágítás fényeit, felhúzhatjuk a nappaliban, étkezőben, konyhában a redőnyöket, bekapcsolhatjuk a kávéfőzőt, aktiválhatjuk a fűtés (hűtés) komfortos fokozatát.

• Speciális falba szerelt mozgásérzékelőink lehetővé teszik, hogy kapcsolók alkalmazása nélkül működtessünk helyiségek világítáasit, azaz újságolvasás közben érzékeli a testhőmérsékletet, és a világítást mindaddig úgy hagyja, amíg a helyiségben vagyok (mozgás nélkül is).

• Rádiós távirányítóval az épület bármely világítását, redőnyét, függönyét, klímáját, fényjelenetét tudom szabályozni, vezérelni bárhonnan.

• A ház rendszerbe kötött elemeit a házon belül és távolról is könnyedén kezelhetjük, akár okostelefonon, vagy számítógépen keresztül.  

• Jelenlétszimuláció segítségével, ami a világításokat, redőnyöket, vagy bármilyen rendszerbe illesztett eszközt úgy kapcsol mintha otthon tartózkodna, elriaszthatja a betörőket házától.

A lehetőségek végtelenek, tehát ezt a gondolatsort még hosszan folytathatnánk, de remélem sikerült így is néhány ötletet adnunk ahhoz, hogy lakása, otthona valóban az Ön által elvárt kényelmet nyújtsa.

AZ ÖN KÉNYELME MÉG NÁLUNK VAN!

HÍVJON, HOGY ÉLVEZHESSE!

< Vissza az előző oldalra