Biztonság

face26Induljunk ki a riasztásból.

Természetesen, ha a riasztó megszólal, akkor már általában késő. A folyamatosan fejlődő elektromos hálózatnak köszönhetően a megelőzési elv ma már elérhető opció.

Ez az, amiről a jelenlétszimuláció is szól.

A rendszer megvizsgálja és megtanulja az otthonában való tartózkodása alatt a szokásait (mikor kapcsolja be vagy ki a rádiót, a TV-t , lámpákat, stb.) és amint a jelenlétszimuláció aktiválásra kerül, az eltárolt adatok alapján úgy kapcsolgatja az áramköröket, mintha Ön otthon tartózkodna. A jelenlét szimuláció nagyon sok esetben elég szokott lenni a betörők elriasztásához.

Felmerülhet a kérdés, hogy rendben, de mi van akkor, ha mégsem sikerült eltántorítani a betörőt a lakásba történő behatolástól? Ekkor szükséges, a riasztó is megszólalhat és néhány kis meglepetés aktiválódik, amint a behatolás megtörtént: minden lámpa felkapcsolódik, a redőnyök felmennek, a kerti lámpák elkezdenek villogni, stb. A DOMINTELL rendszer lehetőséget nyújt az egyszerű 'meglepetések' programozására.

A biztonság abból a szempontból is fontos, hogy távozás után minden berendezés, aminek kikapcsolva kell lennie, ki is legyen kapcsolva. Az esetleges víz, tűzkár vagy egyéb érzékelés esetén üzenetet küld a mobiltelefonra.  

< Vissza az előző oldalra